Magdansös Susann

Kristianstad

Min passion för musik och hur detta kan uttryckas i dans är en ständig ledstjärna. Det finns alltid mer att lära och oändligt många stilar att upptäcka. Det är det som är så spännande, att man aldrig blir fullärd. Att dessutom få lov att träffa människor, sprida glädje och kultur är väldigt viktigt för mig som dansare.


Jag hittade till denna dans av en ren slump, tyckte att det lät väldigt spännande att testa. Första terminen blev som en chock, det var mycket svårare än jag trodde och det krävde verkligen att kropp och sinne samverkade. Men vilken belöning! Snart dansade jag tre gånger i veckan och det dröjde inte länge förrän jag gjorde audition och blev invald i showgruppen Turkish Delight ledd av Selina Sevil i Malmö. Väl där blev det uppträdanden och speciell showgruppsträning med stilorientering.


Samtidigt började jag undervisa nybörjargrupper i orientalisk magdans i Kristianstad och har gjort detta sedan höstterminen 2013.


Stilar som jag själv tycker är väldigt fascinerande är baladi, saidi, shaabi och khaleegy.


Idag åker jag runt i Skåne och Blekinge och uppträder på diverse arrangemang; kulturdagar, dansdagar, festivaler, mässor, privata fester, marknader, möhippor osv.Kontakt sker via Info@orientaldans.seJag säljer självklart presentkort till privatlektioner, kurser och shower!