Susann

Magdansös


Dans ger livsglädje och förlänger livet! Bjud dig själv och andra på något speciellt.


Kontakt


E-post:

Info@orientaldans.se
Min passion för musik och hur detta kan uttryckas i dans är en ständig ledstjärna. Det finns alltid mer att lära och oändligt många stilar att upptäcka. Det är det som är så spännande, att man aldrig blir fullärd. Att dessutom få lov att träffa människor, sprida glädje och kultur är väldigt viktigt för mig som dansare.


Jag hittade till denna dans av en ren slump, tyckte att det lät väldigt spännande att testa. Första terminen blev som en chock, det var mycket svårare än jag trodde och det krävde verkligen att kropp och sinne samverkade. Men vilken belöning! Snart dansade jag tre gånger i veckan och jag hoppas kunna hålla dansen levande i många år framöver.


Samtidigt började jag undervisa i orientalisk magdans i Kristianstad och har gjort detta sedan höstterminen 2013 till vårterminen 2020.


Stilar som jag själv tycker är väldigt fascinerande är baladi, saidi, shaabi, oryental och khaleegy.


Idag åker jag runt i Skåne och Blekinge och uppträder på diverse arrangemang; kulturdagar, dansdagar, festivaler, mässor, privata fester, marknader, möhippor och bröllop.


På ett annat plan har jag en kandidatexamen inom grön biologi och en masterexamen inom miljövetenskap och är väldigt engagerad inom detta område både privat och professionellt.